GRONDIGE FACELIFT LAND ROVER DISCO' SPORT OP KOMST

GRONDIGE FACELIFT LAND ROVER DISCO' SPORT OP KOMST
Het is 2014 als Land Rover de Discovery Sport presenteert, de opvolger van de Freelander die volgens het Engelse Autocar spoedig grondig wordt opgewaardeerd.

Dit jaar blaast de Discovery Sport, de opvolger van de Freelanderzijn vierde kaarsje uit en in de ontwikkelingskamers van JaguarLand Rover zou men volgens het Engelse Autocar druk zijn met het klaarstomen van een gefacelift exemplaar. Die bijpuntsessie zou het model een reeks kleine uiterlijke wijzigingen brengen, al zouden de échte aanpassingen met name onderhuids plaatsvinden.

De Discovery Sport staat op het D8-platform van Jaguar Land Rover, een basis die ook voor de Range Rover Evoque en inmiddels ook voor de Jaguar E-Pace wordt toegepast. Hoewel de – nog aan het uit 2006 stammende EUCD-platform van Fordgerelateerde – D8-basis voor de Discovery Sport grondig werd aangepast, wordt het platform straks nóg heftiger bijgewerkt. Het vernieuwde platform zou de naam Premium Transverse Architecture dragen en zou de auto naast lichter ook ruimer moeten maken.

Daarnaast zou de grondig vernieuwde basis, die straks ook onder de nieuwe generatie Range Rover Evoque een plek krijgt, meer comfort bieden. Daarnaast maakt het platform het mogelijk om de Disco’ Sport en de Evoque straks te voorzien van accupakketten. Dat past prima bij de geruchten die onlangs over de Discovery Sport zijn opgedoken. Zo zou de auto kennismaken met een 1,5-liter driecilinder die wordt bijgestaan door een elektromotor.

Het vernieuwde platform zou in de eerste helft van volgend jaar gepresenteerd worden. Of ook de Jaguar E-Pace kort na de Discovery Sport van het nieuwe platform profiteert, lijkt onwaarschijnlijk. De E-Pace werd immers pas kort geleden geïntroduceerd, al zou een gewichtsreductie hem bepaald geen kwaad doen. Nog even afwachten.

 

Bron:https://www.autoweek.nl/nieuws/grondige-facelift-land-rover-disco-sport-op-komst/

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.